Kinderopvang

             echt even ontspannen na school


Aan de zuidrand van de Reeshof zit Kindercentrum Koolhoven. We delen ons pand met basisschool Koolhoven. Onze locatie is via diverse uitvalswegen goed bereikbaar. Ideaal dus voor ouders die buiten de Reeshof werken! Bij Kindcentrum Koolhoven  mag je kindje écht zichzelf zijn - zo vliegt het na een aantal jaar vol vertrouwen de wijde wereld in.

Het is half drie, de schoolbel gaat. In de centrale hal van Kindercentrum Koolhoven stromen kinderen samen: de schooldag zit erop en nu mogen ze naar de BSO. De stemming is uitgelaten. Het is toch altijd wel intens, zo’n schooldag. Ontspanning en even ontladen is voor kinderen broodnodig.


Verschillende basisgroepen

Als alle kinderen er zijn, gaan ze ieder naar hun eigen basisgroep. Er zijn in totaal zes basisgroepen: er zijn groepen voor kinderen uit de bovenbouw van de basisschool en groepen voor de jongsten. 

De dag op de BSO begint met uitpuffen, de dag loslaten. Vrijwel iedere basisgroep heeft een fijne leefkeuken of een heerlijke zithoek waar de kinderen fruit krijgen en iets lekkers te drinken. Op de groep wordt er dan voorgelezen of een verhaal verteld, en kinderen delen hun ervaringen van de dag. Als de kinderen op de banken en stoelen neerploffen, zie je de dag letterlijk van ze afglijden. Ze komen thuis bij ons én bij zichzelf. Zo krijgen ze de ruimte om echt even te landen na een drukke dag op school.


Tijd voor ontspanning

De buitenschoolse opvang staat in het teken van spelen - heb vooral veel plezier! Voor onze kinderen is dit hun vrije tijd, dus mogen ze zelf bepalen wat ze willen doen. Ze kunnen uit allerlei activiteiten kiezen: lezen, knutselen, buiten spelen, met blokken bouwen of (voor oudere kinderen) computeren? Het is allemaal mogelijk. Bij alle groepen zijn knusse speelhoeken gemaakt, geschikt voor allerlei activiteiten. Of je nu liever even alleen speelt, of toch samen, voor alles vindt je kind bij ons een geschikte plek. Onze buitenschoolse opvang maakt ook gebruik van het schoolplein en de gymzaal van basisschool Koolhoven.


Gezonde, verse maaltijd

Een gezonde en verse maaltijd vinden we belangrijk. Daarom werken we samen met cateringpartner Herbs & Spices in Alphen. Zij verzorgen voor ons de warme maaltijden, ze bakken koekjes en in de toekomst kun je zelfs kant-en-klare maaltijden die je voor je gezin bij hen besteld hebt, bij ons afhalen. Dan hoef je niet meer te koken als je laat thuiskomt en heb je alle aandacht voor je kindje.

Goed om te weten: bij ons zijn alle dieetwensen mogelijk en onze locatie is volledig notenvrij.

Je bent van harte welkom om bij ons een kijkje te komen nemen! Nu al nieuwsgierig? Digitaal een kijkje nemen en de sfeer proeven kan op: https://www.kinderstadtilburg.nl/locaties/koolhoven
 
Cookie instellingen