Handleidingen

Hierbij een overzicht van handleidingen bij het oplossen van ICT-gerelateerde problemen.

Schoolapp

Informatie ouderbrief
Klik hier voor het open van de ouderbrief over de Basisschool Apps. Daarin leest u hoe u een account kunt maken, hoe u kunt aanmelden en hoe u uw kinderen kunt koppelen aan dit account.

Foto's opslaan
Wilt u een geplaatste foto in de app (Nieuws uit de klas) opslaan? Maak dan op het toestel met twee vingers tegelijk een verklein/vergroot beweging op een foto. De foto zal zich vervolgens openen in een nieuw venster waarin u hem kunt opslaan zoals u normaal op uw telefoon afbeeldingen op kunt slaan. De exacte handeling om de foto op te slaan verschilt per toestel. Per foto herhaalt u dit totdat u alle foto's naar wens opgeslagen hebt.

Agenda koppelen aan persoonlijke agenda
Binnen de schoolapp bestaat er een mogelijkheid om de data uit de schoolkalender te koppelen aan uw eigen (digitale) agenda. Ga hiervoor binnen de schoolapp naar 'Kalender'. Vervolgens klikt u rechtsboven op 'Filter'. Er verschijnt een knop onderaan het scherm 'Abonneer op agenda'. Klik daarop en de schoolkalender wordt gekoppeld aan uw agenda.

Een tweede school koppelen aan uw schoolapp
Heeft u toegang nodig tot meerdere scholen binnen de basisschool app? Dan kunt u dit instellen door de stappen uit deze handleiding te volgen.

Pushmeldingen in-/uitschakelen
Na de eerste keer ingelogd te zijn binnen de schoolapp heeft u kunnen aangeven of pushmeldingen ingeschakeld konden worden. De keuze kan nog aangepast worden naar uw eigen voorkeur. Lees in deze handleiding hoe u dat kunt instellen.

MijnRapportfolio

Eerste keer inloggen

Rapport downloaden

MijnRapportfolio heeft de mogelijkheid om een offline-versie te downloaden. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als uw kind de school verlaat of als u MijnRapportfolio aan opa of oma wil laten zien op een plek waar geen internetverbinding is. Klik hier voor het openen van de handleiding voor het downloaden van de offline-versie.

Mocht u er met behulp van de handleiding(en) niet uitkomen of heeft u verdere vragen? Dan kunt u altijd een e-mail sturen aan: koolhoven.ict@opmaatgroep.com. We helpen u graag verder!